Bil | Risktvåan

Halkbana, risktvåan eller riskutbildning del två? Oavsett vad du föredrar att kalla halkbanan så är den andra delen av riskutbildningen obligatorisk men också en viktig och väldigt rolig del av körkortsutbildningen.
Luleå: 3600 kr
Piteå: 3500 kr
Bokning: Kontakta oss
Kommande tillfällen: I samråd med trafiklärare

Riskutbildning del två för personbil

Innehåll och omfattning

Riskutbildning 2 är en obligatorisk utbildning som alla som vill ta B-körkort måste genomgå i Sverige. Utbildningen syftar till att lära ut viktiga kunskaper om risker i trafiken och hur man kan undvika olyckor och skador.

Riskutbildning 2 är den andra delen av riskutbildningen, och den genomförs efter att man har klarat av den första delen av utbildningen (Riskutbildning 1).

Riskutbildning 2 är uppdelad i två delar. Den första delen är en teoretisk genomgång av olika risker och faror i trafiken, såsom alkohol och droger, trötthet, stress, hastighet, oskyddade trafikanter, körteknik och miljöpåverkan. Den andra delen består av praktiska övningar, där man bland annat tränar på att undvika hinder på vägen och att bromsa på korta sträckor.

Efter att man har genomgått och godkänt både Riskutbildning 1 och 2 är man redo att göra uppkörningen och ta körkort för personbil (B-körkort).

Ute på halkbanan får du lära dig hur du själv reagerar i en kritisk situation och vilka möjligheter du har att påverka utgången av den. Kom ihåg! Det är inget prov utan en riskupplevelse där du får göra misstag.