Skoterkort

Ta förarbevis för snöskoter hos oss! Utbildningen innefattar 3 teoretiska lektioner på distans via zoom på 2 timmar och 20 minuter styck samt en 3 timmar lång lektion med praktisk utbildning (ej prov). Kursen avslutas med ett skriftligt prov.
Pris: 3800 kr
Bokning: Kontakta oss för bokning och intresseanmälan
Kommande tillfällen: Slut för säsongen

Förarbevis för snöskoter

Om teoridelen

Då vi har teoridelen på distans kommer vi att jobba med programmet zoom. Det innebär att du kan sitta hemma eller var det passar bäst.
Ingen sitter alltså på Roberts trafikskola. Vi rekommenderar att du sitter vid en dator med kamera och headset med mic (testa att din utrustning funkar innan). Du kan även logga in via telefonen men detta är verkligen ett nödfall (ev kan du behöva ladda hem en app).

Eftersom kursen är obligatorisk måste du ha kameran på hela tiden.

Vid första träffen ska du även ha legitimationen tillgängligt. Du ska även hämta ut en skoterbok på något av våra kontor.
För teorilektionerna tryck på länken och följ sedan anvisningarna:

https://us06web.zoom.us/j/97427370051

Har du problem med att ansluta? Se denna video:

https://www.youtube.com/watch?v=T-PCJmYZhrA

Har du problem med ljudet? Se denna video:

https://www.youtube.com/watch?v=8Vmkf_yvLys

Om den praktiska delen

All praktisk utbildning sker på dagtid under en vardag i Piteå. Kursen avslutas med ett skriftligt prov. Efter den teoretiska delen på snöskoter ska du göra den praktiska. Denna är 3 timmar obligatorisk utbildning.

Den praktiska delen innefattar klädsel, fordonkännedom, och grundläggande körning. Denna körning görs i Piteå. Körningen kommer ske dagtid på en vardag. Körningen i Piteå  utgår från Bilhuset (Prylvägen 4, 943 36 Öjebyn) och kör på deras Polaris skotrar.

Vid den praktiska körningen ska du ha med legitimation, kläder efter väder för 3 timmar utomhus och egen hjälm om du har. Vi tar med lånehjälmar men ser gärna att man tar med egen hjälm.